Ko je muzičar koji je doživao veliku tragediju? Ovako je govorio o porodici i o svojoj mezimici
Foto: Printscreen/youtube/Predrag Novkovic

pogledajte

Ko je muzičar koji je doživao veliku tragediju? Ovako je govorio o porodici i o svojoj mezimici

Angelina će u narednim danima biti sahranjena na Gradskom groblju u Novom Sadu

Objavljeno:

Od posledica saobraćajne nesreće u Torontu u Kanadi umrla je Angelina Čonkić (25), ćerka Nebojše Čonkića Čonte, nekadašnjeg frontmena poznatog novosadskog pank benda “Pekinška patka”.

Angelina će u narednim danima biti sahranjena na Gradskom groblju u Novom Sadu, gde će iz Kanade biti preneseno njeno telo, saopštila je neutešna porodica.

- Sa neshvatljivim bolom obaveštavamo Vas da je naša premila ćerka Nina usled saobraćajne nesreće preminula 6.oktobra u Torontu. Sada je među Anđelima, kako joj ime kaže”, glasi čitulja ispod koje su potpisani ožalošćeni, mati Mirjana, otac Nebojša, brat Momčilo i stric Borislav i strina Jelena sa decom Milicom i Milanom.

Ovako je nekada Nebojša Čonkić pričao o svojoj porodici

Moma je maksimalno aktivan u svemu i trudim se da ga usmerim da pored škole ima što širi dijapazon interesovanja. Trenira tenis, ide uredno na plivanje, fudbal, skijanje. Uči i da svira klavir a od muzike je sa pet, šest godina intenzivno slušao ‘Patku’, međutim sada ima neke svoj favorite. Pod mojim uticajem sluša alternativni rok i nadam se da će tako i ostati, pa da imam s kim da idem na koncerte. Ćerka Angelina, zovemo je Nina, ima četiri godine i ona je, naravno, naša mezimica.

Nebojša Čonkić Čonta rođen je u Novom Sadu 1953. i bio je jedan od najvažnijih autora i stvaralaca muzičkog Novog talasa u Jugoslaviji početkom 1980-tih godina, kao lider grupe “Pekinška patka”.

Posle dva objavljena albuma koji su ušli u antologiju srpskog i balkanskog rokenrola grupa je prestala sa radom, a Čonkić je nastavio akademsku karijeru, radeći kao profesor u Elektrotehničkom školskom centru u Novom Sadu.

U kanadski grad Toronto preselio se 1994. godine, gde predaje informatiku na kanadskom državnom univerzitetu Seneka.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic/Anja Urošević/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.